Uzevši sve generacije u obzir, s približno dvanaest miliona prodatih primeraka od 1990., Clio je najprodavaniji automobil firme Renault i merilo na tržištu. Danas Renault koristi prednosti svih kvaliteta i svakodnevnu Cliovu svestranost pa predstavlja potpuno novi Clio koji stavlja naglasak na privlačnost i spoj emocija s čvrstim temeljnim adutima.

PREMIJERA

HRVATSKA

Premijera Hrvatska Renault Clio Renault Auto Prodajni rezultati Top
KLIKNI NA OVU SLIKU I VIDI SVE
FOTOGRAFIJE U VISOKOJ REZOLUCIJI!
1
Galerija fotografija (35) - kliknite ispod za uvećanje tačno određene fotografije ili kliknite ovde da vidite celu galeriju u visokoj rezoluciji

Novi Renault Clio oličava novi vizualni identitet marke Renault s naglaskom na jednostavnost, senzualnost i toplinu.

S dvostrukom ponudom multimedijskih sistema i integriranjem sistema Renault R-Link, novi Renault Clio važan je događaj u svetu automobilske multimedije. Usto, serijski ima svu opremu za udobnost i sigurnost a uvodi pristupačnu ponudu uređenja po želji, na dosad neviđenom nivou za marku Renault.

Svestranost novog Clija temelji se na dodatno poboljšanom ležanju na putu i udobnosti pri vožnji, dok snaga dolazi iz motora koji prednjače u pogledu male potrošnje goriva i emisije CO2 – 3,2 l/100 km i 83 g/km: najbolje na tržištu dizel motora.

Novi Clio ima prostranu kabinu i izrazito velik prtljažnik (300 dm3). Cilj je bio postići najbolji nivo aktivne i pasivne sigurnosti pa je Clio dobio pet zvezdica na Euro NCAP-ovim ispitivanjima, i to prema novom načinu ocenjivanja. Clio je konstruisan i proizveden prema strogim Renaultovim standardima kvaliteta.

Inspirisan strašću svojih dizajnera, novi Clio i dalje ima sve karakteristike velikog vozila kako bi odgovorio na zahteve tržišta na racionalan, a opet emocionalan način.

Puštanje u prodaju: oktobar 2012. za hatchback, prvo tromesečje 2013. za Clio Grandtour i Clio RS.

Novi Clio prvi je serijski model koji potpuno izražava Renaultov dizajnerski preporod, inspirisan radom Laurensa van den Ackera. Cilj je bio preslikati stil i osećaje konceptnih Renaultovih modela na serijske automobile. Novi Clio ispunjenje je tog obećanja.

Novi Renault Clio zamišljen je poput skulpture koja stvara osećaj privlačnosti i želje. Takav oblik i linije izražavaju dinamičnost konceptnog automobila DeZir. Na njemu nema izbočenih, oštrih uglova, samo lepo zaobljene linije koje bude želju da mu se približite i dodirnete ga.  Laurens van den Acker, direktor Dizajna u Renaultu.

«Jednostavan, senzualan i uzbudljiv: te tri reči ukratko opisuju Cliov izgled, baš poput DeZirova. To nije nimalo slučajno, oba je vozila oblikovala ista ekipa. Kao hatchback s pet vrata s izgledom trovratnog automobila, novi je Clio čista strast. A zahvaljujući veštini naših konstruktorskih ekipa, ostao je veran izvornoj viziji.» Antony Villain, direktor dizajnerskog studija 1

Novi Renault Clio otprve je prepoznatljiv zahvaljujući prednjem kraju na kojem se ističe Renaultov znak, sada uspravniji i ponosno postavljen na crnu pozadinu,. Prvi put se takav izgled pojavio na konceptnom DeZiru. Svetla naglašena hromiranim elementima i dnevna svetla sa svetlećim diodama pojačavaju izražajnost prednjeg dela.

Iako je dostupan samo u verziji s 5 vrata, novi Renault Clio ističe se sportskim dizajnom, naglašenim “skrivenim” zadnjim spoljnjim blizu zadnjeg bočnog stakla. Novi Renault Clio će od lansiranja nudit osam različitih boja, od toga četiri nove, među njima i u upečatljivoj crvenoj Flamme, takođe inspirisanoj bojom konceptnog DeZira.

Obične boje: Ledeno bela Francusko plava* Žuta Eclair* Metalik boje: Crvena Flamme** Alu Siva Siva Cassiopée Smeđa Ardent* Crna Etoilé

* Nove boje ** Nove boje s posebnim efektom, isto inspirisane koncept automobilom DeZir

Usklađene spoljne dimenzije izražavaju dinamičnost, sportski duh i pouzdanost

Konstruktori novog Clija posebnu pažnju su pridali usklađivanju dimenzija: dužina je 4062 mm, širina 1732 mm (bez retrovizora) i visina 1448 mm, Novi Clio je nizak: 45 mm niži od Clija III. Tragovi prednjih i stražnjih kotača znatno su prošireni (34 do 36 mm). Sniženo podvozje daje utisak čvrstine, što pridonosi i aerodinamici vozila. Novi Clio vizualno se ističe naglašenim zadnjim delom.

Iz profila, novi Clio naglašava liniju kupea, “skrivenim“ kvakama zadnjih vrata – ugrađene su uz rub zadnjeg bočnog stakla. Razmera veličine točkova prema visini vozila ugođena je da se postigne dinamičniji izgled, a točkovi velikog profila izbočeniji su za 15 mm u odnosu na Clio III kako bi ispunili blatobrane i bili poravnati s njima. Jako ukošen vetrobran i promer metalnih i ostakljenih površina kad Clija promatramo sa strane (dve trećine prema jednoj trećini) naglašavaju utisak dinamičnosti, baš kako su to želeli dizajneri.

Moderna unutrašnjost, udoban za putnike i ergonomičan

«Hteli smo da uhvatimo duh avionskog krila: oblik koji je u isto vreme lagan i snažan. Prema njemu je oblikovana armaturna ploča i stvara snažan doživljaj. Tako je vozač okružen dinamičnim tokom; linije su fluidne i čvrste, oblici izražajni i živahni.» Matteo Piguzzi, dizajner unutrašnjosti. Želja da se povežu lepota i funkcionalnost jasno je vidljiva u mnogim elementima unutrašnjosti, od armaturne ploče u obliku avionskog krila, skladno izvedene središnje konzole i pristupačnih mesta za odlaganje po celoj kabini do pomno izvedenih pojedinosti. Bogata paleta boja kao i hromirani ili lakirani naglasci, kabinu čine još ugodnijom.

S vrlo različitim nivoima opreme i uređenjima unutrašnjosti, novi Clio nudi kupcima inspiraciju, uzbudljiva rešenja koja ističu vrednost vozila.

Različite završne obrade, svaka sa svojim karakterom

Svaki nivo završne obrade i opreme novog Clija ima poseban karakter i ugođaj. Već od osnovnog modela, kvalitet materijala i oblikovanja je opipljiva (umeci u boji na presvlakama…) a nivo opreme je poboljšan ( nameštanje upravljača po visini i dubini, klupa preklopiva u raymeru 1/3 – 2/3, električno pomicanje prednjih stakala i električno nameštanje retrovizora, otvaranje i pokretanje bez ključa u seriji na svim modelima ).

Luksuzni model Initiale Paris pridružit će se vrhu ponude tokom 2013. (za Adriatic samo za posebne narudžbe).

Personalizacija na srednjim modelima

Novom Renaultu Cliju zapisano je u genima da mogućnost uređenja po želji podigne na novi nivo. U unutrašnjosti i izvana predviđene su površine namenjene uređenju po meri, od upravljača do bočnih zaštitnih letvica na vratima. Kombinacije su brojne, a kupci mogu odabrati poseban karakter svog novog Clija s jednom od triju tema uređenja: Trendy, Sport i Elegant. Nudi se ponešto za svačiji džep jer je ponuda dostupna već od najprodavanijih modela, a elementi se ugrađuju fabrički.

Originali i "Pravi Renault"

Ponuda personalizacije strukturirana je oko triju različitih tema (Elegant, Sport i Trendy), a prati je odabir usklađenih konfiguracija, koje spajaju boje karoserije i ukrasnih elemenata i boju naplataka i grafičkih elemenata.

Ponuda personalizacije sadrži: • pet paketa spoljnjeg uređenja kojima se naglašavaju različiti delovi karoserije primenom hromiranih elemenata ili elemenata u boji • tri krovna ukrasa • dve boje 16-inčnih i četiri boje 17-inčnih točkova s dijamantnim efektom • sedam paketa unutrašnjeg uređenja koji raznim bojama ili motivima naglašavaju različite delove kabine • četiri uređenja unutrašnjosti kojima se usklađuje boja armaturne ploče s bojom presvlaka i obloga na vratima.

Spoljašnjost • Pet završnih obrada spoljnjih elemenata je moguće: hromirana, crna, crvena, plava i boja slonove kosti. Obuhvata masku, peta vrata i vrpce bočnih zaštitnih letvica. Usto, kućišta retrovizora, obloga zadnjeg odbojnika i bočne zaštitne letvice dolaze u crnoj lakiranoj boji. Krovni ukrasi dostupni su, takođe, u tri teme: Elegant, Sport, Trendy. Naplatci Passion od 16'' s dijamantnim efektom dolaze u dve boje: crnoj ili boji slonovače. Naplatci Drenalic od 17'' će biti dostupni od novembra 2012., i to u četiri boje s dijamantnim efektom: crnoj, crvenoj, plavoj ili boji slonovače.

Unutrašnjost: Detalji u unutrašnjosti dostupni su u sedam izvedbi: četiri boje (crna, crvena, plava, slonovača) i tri teme, poput krovnih ukrasa: Elegant, Sport, Trendy. To obuhvata upravljač, kvake, donji deo ručice menjača i rubove ventilacionih otvora. Svi ukrasi umeću se tehnikom brizganja plastike.

Na nivou opreme Dynamique, kupci biraju između četiri boje za unutrašnje uređenje: crna, crvena, plava ili Havane. To obuhvata vrpcu na armaturnoj ploči, obloge na vratima i presvlake u odgovarajućoj boji. Svako uređenje može se upotpuniti odgovarajućim tepihom (dostupan u ponudi dodatne opreme).

Osmišljen s ciljem

Program uređenja po želji bio je deo procesa oblikovanja novog Clija od samog početka i naglašava njegov samouveren karakter. Mogućnosti uređenja predviđene su vrlo rano, a dodaci se ugrađuju izravno u proizvodnji da se garantuje neusporediv kvalitet.

Pristupačan i svestran

Novi Clio otvara svet prilagođavanja po meri mnogo široj publici. Napokon s petovratnim porodičnim hatchbackom u žarištu, a ne trovratnim ili vrhunskim modelom, program uređenja po želji obuhvatio je najprodavanije modele i sve motore.

Oblikuj i podeli svoj omiljeni Clio

Primerci po meri uređenih Clija će biti izloženi kod koncesionara od lansiranja kako bi se kupcima prikazale mogućnosti koje otvaraju tri teme personalizacije.

Posebna internetska stranica nudi razne mogućnosti uređenja novog Clija. Internet korisnici mogu otići na stranicu http://clio.renault.com/, gde mogu oblikovati i pregledati svoj idealni novi Clio.

Gomila inovacija

Čak i kad ne donosi inovacije svojim tehnologijama, Clio korenito menja tržište nudeći ih mnogo većem broju ljudi. U pogledu inovacija, novi Renault Clio ostaje veran svojoj tradiciji: postavlja nove standarde u klasi i podiže nivoe opremljenosti. Kad je reč o multimediji, novi Clio ima dvostruku ponudu,dosad neviđenu u klasi. Kvalitet zvuka poboljšan je uvođenjem sistema Renault Bass Reflex. Ostala je oprema takođe bogata. Clio ima i kameru za vožnju unazad…

Radio Bluetooth s naprednim funkcijama već od osnovnog modela Gamer

Novi Renault Clio ima radio opremljen Bluetoothom®, koji omogućuje slušanje muzike s prenosivih uređaja (audiotok) i telefoniranje slobodnih ruku. Uređaj može preuzeti imenik s mobilnog telefona (u zavisnosti od aparata), mikrofon je ugrađen u vozilo, a obrada zvuka je optimirana. Svaki radio ima USB i AUX priključak za punjenje i upravljanje izbornicima prenosivih uređaja ili telefona.

Media Nav, ključne multimedijske funkcije

Novi Renault Clio ima skroz novu multimedijsku ponudu. Ugrađen u središnju konzolu, sistem MEDIA NAV odličan je sistem koji odgovara na ključne potrebe. Deo je standardne opreme u dva do tri paketa. Zahvaljujući ekranu od 18 cm osetljivom na dodir, upotreba je intuitivna, a sistem, usto, obuhvata radio i tehnologiju Bluetooth®, za slušanje muzike s odgovarajućih prenosivih uređaja i telefoniranje slobodnih ruku. Druge uređaje je moguće spojiti preko prednjih USB i 3,5-mm priključaka. MEDIA NAV nudi navigaciju “Nav N Go” s 2D i 3D (Birdview) prikazom. Zahvaljujući USB-u i internetu, kupci mogu ažurirati sadržaj autokarata.

Renault R-Link, integrirani pločasti ( Tablet ) računar povezan s vozilom i internetom ( dostupno naknadno )

Nakon što je prvi ponudio komande za upravljanje radiom pri upravljaču (1982. - R11 Electronic) i sistem navođenja (1994. - Safrane), nakon što je širokom krugu kupaca ponudio karticu “slobodne ruke” (2001.), ekran velike rezolucije i GPS (Carminat TomTom® za manje od 500 € - 2009. - Clio) i lansirao umreženu navigaciju (Carminat TomTom® LIVE) s Cliom, Renault nastavlja s inovacijama sa sistemom Renault R-Link.

Dostupan uz doplatu u novom Cliju, Renault R-Link zasigurno će se svideti zaljubljenicima u tehnologiju. On povezuje svet u vozilu i internet svet zahvaljujući: • velikom ekranu od 18 cm osetljiv na dodir, intuitivnim glasovnim komandama, i prvi put na tržištu, prilagodljivim izbornikom za upravljanje glavnim funkcijama na jednostavan i siguran način, a da vozač ne mora skinuti pogled s puta. • izbornik sa šest ikona za pristup različitim funkcijama: navigaciji, multimediji, telefoniranju, informacijama o automobilu, uslugama i aplikacijama kao i postavima sistema. • umrežena navigacija TomTom®, s uslugom LIVE, daje najbolje informacije na tržištu o prometu i vremenskim uslovima u stvarnom vremenu pa tako skraćuje vreme putovanja i štedi gorivo • povezanost s elektronskim sistemom vozila omogućuje, između ostalog, pristup naprednoj funkciji vožnje “Driving eco2”, koja analizira vozačev stil i daje mu odgovarajuće savete kako bi smanjio potrošnju. • Renault R-Link Store, prva trgovina aplikacijama za vozila, omogućuje korisniku da na vrlo jednostavan način pregleda ili preuzme nešto iz vrlo široke i bogate ponude, a sve to iz svog vozila ili sa svog računara (preko Mojeg Renaulta).

Glavne funkcije i informacije na središnjoj konzoli

Renault R-Link je deo središnje konzole. Savremenog dizajna, s velikim 18-cm ekranom osetljivim na dodir i posve ergonomičan, nudi mnoštvo funkcija (navigacija, radio, telefoniranje i slušanje zvučnih zapisa preko Bluetootha®, spajanje externih uređaja, umrežene usluge, eko-vožnja…) na jednom mestu i pruža najveću udobnost i užitak.

Renault R-Link omogućuje vozačima da raspolažu korisnim informacijama u pravo vreme, a da ne moraju skidati pogled s puta. Sistemom Renault R-Link upravlja se uz pomoć ekrana osetljivog na dodir ili komandama pri upravljaču (za audiofunkcije i telefoniranje). R-Linkom može se upravljati i glasom, na primer, uneti odredišnu adresu u sistem za navođenje ili uključiti neku funkciju: „obavi poziv“, „prikaži moje aplikacije“, „pošalji e-poštu “ itd. To upotrebu čini još praktičnijom i sigurnijom. Funkcija Text To Speech (TTS, tekst u govor) omogućuje čitanje poruka i RSS sadržaja naglas.

Aplikacije R-Link pokrivaju brojna područja: • Komunikacija: e-pošta, društvene mreže, internet pretrage… • Izbor najbolje rute: usluge LIVE TomTom® (HD traffic®, upozorenja na radare u državama gde je to dopušteno, TomTom Places, vremenske prognoze Coyote Series u državama gde je ponuda dostupna), cene goriva, traženje parkirnih mjesta… • Praktične informacije: imenik, žute stranice, hoteli, restorani… • Mobilnost: putovanje na više načina, javni prevoz • Budžet: osiguranje, Renaultovi saveti… • Podaci o vozilu: praćenje održavanja, priručnici za upotrebu… • Zabava: igre, turističke informacije, izbor zvuka motora, personalizacija… • Profesionalna upotreba: Voditelji flota mogu iskoristiti umreženost vozila da prikupljaju podatke o njima.

Upotreba R-Linkovih aplikacija prilagođena je vozačima tako što su pojednostavljene ili im je ograničen pristup dok je vozilo u pokretu. Funkcije koje su ili interaktivne ili dugotrajne ne mogu se koristiti kad je vozilo u pokretu.

Aplikacije obuhvataju mnogo područja primene, od izbora najbolje rute (usluge TomTom LIVE, cene goriva, parkirna mesta) do podataka o automobilu (praćenje održavanja …), budžeta (“osiguranje po kilometru”, Renaultovi saveti …), praktičnih informacija (imenik, žute stranice…), komunikacije (e-pošta, društvene mreže, R-Tweet), zabave (turistička i druga obavestenja…) i, na kraju, za hitne slučajeve, sistem upozorenja/automatskog poziva u slučaju nesreće.

Renault želi da razvije R-Link Store u referentnu trgovinu aplikacijama za automobile. Kako bi to postigao, razvija strategiju “otvorenih inovacija”. Strategija se temelji na doprinosima velikih partnera i softverskih firmi, ali i mladih preduzeća punih novih ideja u domenu umreženih usluga i aplikacija za upotrebu u vozilu. Partneri u Francuskoj obuhvataju: Pages Jaunes, La Poste, I-Dispo, Elle, Balumpa, Michelin, Falk, Métro, Euronews, La Fourchette, Apila, NavX.

3D Sound by Arkamys

Svi modeli novoga Clija opremljeni sistemom R-Link dobit će i Arkamysov sistem 3D Sound. Zbog posebnog softvera za digitalnu obradu signala, sistem zvuku dodaje dubinu i teksturu smeštajući zvuk u prostoru. Vozač može da izabere gde će zvuk biti usmeren: samo u njegove uši, na prednja sedišta ili svim putnicima.

I osnovne multimedijske funkcije

R-Link ima ugrađen Bluetooth® za telefoniranje i slušanje zvučnih zapisa s odgovarajućih uređaja kao i USB i AUX priključak za reprodukciju muzike sa eksternih uređaja.

Inovacije dostupne širokom krugu ljudi

«Novi Renault Clio je posvetio još veću pažnju pojedinostima koje utieču na utisak boravka u vozilu. Već poslovično za Renault, objedinjene su funkcije kojih dosad nije bilo, ili su bile rezervisane za više klase, i ponuđene na jednostavan i jednak način. Oprema i usluge novom Cliju menjaju iskustvo svakodnevne vožnje.» Ali Kassaï – Direktor programa segmenata A i B

Siguran

U pogledu sigurnosti i užitka vožnje, novi Renault Clio nudi sistem za pomoć pri kretanju uz uzbrdicu kod gotovo svih motora. Kad vozač podigne stopalo s papučice kočnice, taj sistem, povezan sa sistemom elektroničkog nadzora stabilnosti - ESC, zadržava vozilo nepokretnim na usponu tokom 2 sekunde. Kad vozač doda gas, sistem postupno slabi svoje delovanje, sprečavajući svaku opasnost od kretanja vozila unazad.

Sve izvedbe opremljene su elektronskim nadzorom stabilnosti - ESC, sistemom protiv proklizavanja - ASR, sistemom protiv blokiranja točkova - ABS i sistemom pomoći pri naglom kočenju – AFU, a tu je i električni servo volan promenjivog otpora. Smanjeni prenosni odnos daje mu okretnost potrebnu za gradsku vožnju. Usto, sve izvedbe standardno nude i regulator brzine s graničnikom. Novi Clio ima i impulsne žmigavce. To je vrlo praktičan sistem za preticanje koji automatski aktivira tri bljeska nakon jednog laganog dodira komande.

Praktičan

Za novi Renault Clio ključ je prošlost. Zamenjen je elektronskom karticom, u zavisnosti od nivoa opreme, kojom se automobil otvara i pokreće “slobodnih ruku”, prepoznavanjem kartice.

Kod svih modela novog Clija volan se namešta po visini i dubini. Bogat popis standardne opreme zaokružen je grejanim retrovizorima s električnim nameštanjem položaja i električnim podizačima prednjih stakala.

Novi Clio razlikuje se po broju, dimenzijama i razmeštaju svojih pretinaca:

• prostor za odlaganje ispred ručice menjača za mobitel ili prenosivi audiouređaj • veliki pretinac za rukavice od 7 dm3 u koji može da stane flaša od 1,5 l, • otvoreni prostor za jednostavno odlaganje iznad pretinca za rukavice (1,2 l), • dva pristupačna držača za čaše te jedan pretinac za sitne predmete između sjedala ispod središnje konzole, • jedan pretinac u središnjem naslonu za ruke od približno 1 dm3 (uz doplatu), • u svim vratima nalaze se pretinci u koje stane boca od 1,5 l.

Novi Renault Clio ima funkciju odmagljivanja cijelog vozila pritiskom na jedan gumb. Klima-uređaj je tiši i učinkovitiji u usporedbi s Cliom III.

Brižan prema svojim putnicima… Neke izvedbe dolaze s automatskim klima-uređajem s filtrom protiv peludi s aktivnim ugljikom i senzorom onečišćenosti koji sprječavaju ulaz sitnih čestica (pelud, prašina, čestice) kao i zagađivača (ispušni plinovi, neugodni mirisi) u kabinu. Kad prepozna zagađenje, sustav, čijim radom upravlja automatski klima-uređaj, isključuje ventilaciju. Kamera za vožnju unatrag kod novog Clija vezana je uza sustav R-Link. Smještena je u sredini Renaultova znaka na stražnjem dijelu, a na slici, na ekranu multimedijskog sustava, prikazuju se dinamičkim grafičkim navođenjem prema položaju upravljača. Ta opcija dolazi u paru s parkirnim senzorima. Oni upozoravaju na približavanje prepreke sve učestalijim zvučnim signalima. Kad je novi Clio opremljen multimedijskim sustavom, zvučni signal prate zone u boji na ekranu (zelena, žuta, crvena). Kamera za vožnju unatrag bit će dostupna naknadno sa sustavom Media Nav (s nepomičnim navođenjem). … i prema okolišu

Kad je riječ o tehničkim inovacijama, neke izvedbe imaju aktivna aerodinamična krilca smještena ispred hladnjaka. Novi Clio prvi uvodi tu inovaciju, koja pridonosi smanjenju potrošnje goriva, u B klasu. Strujanje zraka preko hladnjaka stvara otpor. Prilagodbom strujanja zraka u skladu s trenutnim potrebama za hlađenjem motora, krilca neprestano poboljšavaju aerodinamičnost vozila kako bi se smanjila potrošnja goriva. U normalnim uvjetima vožnje ili u brzom traku (primjerice, na autocesti), njihovim zatvaranjem prekida se strujanje zraka preko hladnjaka i tako se ostvaruje ušteda goriva od otprilike 0,1 l/100 km pri stabilnoj brzini od 130 km/h.

Svetska premijera: Sastav Renault Bass Reflex

Sve izvedbe novog Clija imaju ugrađen domišljat zvučni sustav u zvučnike prednjih vrata. Sustav nazvan Renault Bass Reflex može reproducirati glasnoću i razinu slušateljskog užitka jednaku kućnim zvučnicima obujma od 30 dm3. Putnici će zacijelo uživati u toj tehnologiji: Duboki su tonovi snažniji, a pragovi zasićenja i izobličenja pomaknuti. Sustav se temelji na primjeni akustičnih otvora i, to je njegova svjetska premijera u automobilskoj industriji.

R-Sound Effect, promenite motor jednim dodirom

Aplikacijom R-Sound Effect u okviru sustava Renault R-Link, Renault uvodi zvučnu personalizaciju. Taj novitet omogućuje putnicima u novom Cliju da uživaju u zvuku motora koji odabere vozač. Naime, aplikacija preko zvučnika reproducira zvukove drugih motora, i to u skladu s brzinom i ubrzanjima. Je li doista moguće u Cliju imati vjeran zvuk Renault Sportove jurilice ili motora V6? Odsad jest! Sa šest osobitih i privlačnih zvukova motora, dostupnih putem samo jednog dodira ekrana, aplikaciji je zajamčena popularnost. Algoritam koji upravlja tom funkcijom uzima u obzir broj okretaja motora, položaj papučice gasa i brzinu vozila kako bi proizveo dojmljivo vjeran zvuk. Budući da su dio audiosustava, parametri poput jačine zvuka jednostavno se namještaju s pomoću ekrana osjetljivog na dodir. 04

Vodeći po maloj potrošnji goriva, emisiji CO2 i užitku vožnje

Rekordno mala potrošnja goriva i silan užitak vožnje samo su neke od jakih strana novog Clija, omogućene novim benzinskim i dizelskim motorima, automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (EDC) i sustavima koji štede gorivo. U svemu tome do izražaja dolazi stručnost Renaultovih mehaničara.

Kako bi ujedinili malu potrošnju s užitkom vožnje, novi Clio nudi uvelike osuvremenjenu paletu benzinskih i dizelskih motora. Dva nova benzinska motora Energy TCe 90 i TCe 120 EDC spajaju vrlo malu potrošnju i emisiju CO2 s istinskim osjećajem ubrzanja i odziva. Dizelski motori Energy dCi nove generacije, također znatno obnovljeni, omogućuju novom Cliju da ruši rekorde u ekonomičnosti uz isti užitak u vožnji.

Dva nova motora Energy: Najbolje od tehnologije za svaki dan

Novi benzinski motor Energy TCe 90 Novi Renault Clio prvi je Renaultov automobil s novim trocilindarskim turbomotorom Energy TCe 90. Premda je to prvi Renaultov trocilindarski stroj, sjajno ujedinjuje užitak vožnje i izvanrednu ekonomičnost.

• motor s trima cilindrima i turbopunjačem obujma od 898 cm3, opremljen sustavom Stop & Start, s performansama atmosferskog motora od 1,4 litre, • snaga od 90 KS pri 5250 o/min, • turbopunjač vrlo male inercije za odziv već pri malom broju okretaja, 135 Nm pri 2500 o/min (90% okretnog momenta iskoristivo već pri 1650 o/min) • poboljšana inačica s većim prijenosnim omjerima ima potrošnju od 4,3 l/100 km i emisiju CO2 od 99 g/km – smanjenje od 21% u usporedbi s prethodnikom, motorom TCe 100.

Novi dizelski motor Energy dCi 90 Obitelj Energy proširuje se uvođenjem nove inačice motora 1.5 dCi od 90 KS sa sustavom Stop & Start: • 1,5-litreni motor s četiri cilindra i okretnim momentom od 220 Nm dostupnim već pri 1750 o/min, povećanje od 20 Nm u usporedbi sa sadašnjom inačicom dCi 90 • 90 KS pri 4 000 o/min • poboljšana inačica s većim prijenosnim omjerima nosi oznaku Renault eco2 jer troši samo 3,2 l/100 km, a emisija CO2 iznosi 83 g/km. Novi motor TCe 120 u seriji dolazi s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i šest stupnjeva (EDC) Prvi put za tvrtku Renault u segmentu B, novi Renault Clio bit će dostupan s novim i vrlo dinamičnim motorom TCe 120, opremljenim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (EDC) sa šest stupnjeva: • motor s četiri cilindra i obujmom od 1,2 litre s performansama atmosferskog motora od 1,6 litre. • motor s izravnim ubrizgavanjem i turbopunjačem razvija snagu od 120 KS i okretni moment od 190 Nm već od 2000 o/min. U prodaji će se naći u prvom tromjesečju 2013. i bit će među najekonomičnijim i najsnažnijim u svojoj klasi.

Od prvog tromjesečja 2013. novi Renault Clio ponudit će široj publici užitak i udobnost u vožnji kombinacijom štedljivog automatskog mjenjača brzog odziva s dvostrukom spojkom (EDC) i motora dCi 90.

Gume s iznimno malim otporom kotrljanju: Ovisno o tržištu i izvedbama, novi Clio ima gume s iznimno malim otporom kotrljanju. Zbog posebnog sastava pridonose smanjenju potrošnje goriva i emisije CO2.

Rešenja koja potiču na zaštitu okoline

Uza sva ta tehnička postignuća, novi Renault Clio nudi i niz učinkovitih rješenja koja pomažu vozaču da smanji potrošnju goriva i emisiju CO2 : • način rada ECO, koji se uključuje jednostavnim pritiskom gumba, može smanjiti potrošnju do 10% mijenjajući performanse vozila, • indikatori stila vožnje (zeleno, žuto, narančasto) i promjene stupnjeva (GSI, Gear Shift Indicator) na instrumentnoj ploči pomažu vozaču prilagoditi stil vožnje kako bi smanjio potrošnju goriva, • funkcija Driving eco2, ugrađena u sustav Renault R-Link, daje potpune informacije koju pomažu vozaču analizirati vožnju i prema tome poduzeti korektivne mjere kako bi se smanjila potrošnja i emisija CO2.

Renault eco², oznaka smanjenje emisije CO2

Vozila s oznakom Renault eco² Renault prodaje od 2007. U svibnju 2011. Renault je pooštrio mjerila za njezino dobivanje: • vozila moraju biti proizvedena u tvornici s certifikatom ISO 14001 (nepromijenjeni kriterij) • 95% dijelova mora biti pogodno za reciklažu (prije 85 %), a više od 7% (umjesto 5%) dijelova mora biti od reciklirane plastike • emisija CO2 mora biti manja od 120 g/km (prije 140 g) ili imati pogon na biogoriva.

Benzinski motor TCe 90 i dizel motori dCi 75 i dCi 90 u novom Cliju zaslužili su oznaku eco² ponajprije iznimno malom razinom emisije.

Ti motori čine glavninu prodaje novog Clija u svijetu.

Čvrst, upravljiv i udoban

Od samih početaka, Clio ima sva obilježja velikog vozila. Novi Clio nastao je na platformi B Alijanse Renault-Nissan. Nudi još neviđenu udobnost, prostranost i akustiku u svojem segmentu. Njime se još lakše upravlja i za stotinjak je kilograma lakši od prethodnika.

Šasija dokazanih kvaliteta

Novi Clio izgrađen je na platformi B poput Clija III, a to je platforma na kojoj se temelji dvadesetak Alijansinih modela. Platforma prepoznatljive kvalitete poboljšana je širim tragom kotača i većim međuosovinskim razmakom, kao i temeljitim programom smanjenja mase.

Poboljšano podvožje

Ovjes novog Clija ujedinjuje preciznost vožnje i smanjenu buku i vibracije. Povećan međuosovinski razmak od 2589 mm (+14 mm) i prošireni trag kotača (+34 do 36 mm) poboljšavaju stabilnost i ležanje na cesti. Prednji ovjes tipa pseudo-MacPherson povezan je s pravokutnim trokutastim ramenima s dvostrukim čahurama. Takav ustroj spaja dobro prianjanje i udobnost te smanjuje djelovanje poprečne i uzdužne sile. Velika poprečna torzijska krutost pridonosi ležanju na cesti, ne narušavajući sposobnost upijanja bočnih udara, što je najvažnije za udobnost putnika. Kruti podokvir osigurava točnije i brže upravljanje. Stražnji ovjes sastoji se od torzijske osovine s programiranim deformiranjem i spiralnim oprugama. Kako bi se povećala stabilnost u zavojima, ugrađen je stabilizator, a učinkovitom upijanju neravnina pridonose poliuretanski graničnici. Napredniji su od pređašnjih i pridonose udobnosti novog Clija.

Odlično ugođen električni servoupravljač omogućuje vozačima da se odmah povežu s novim Cliom. Izravniji je nego prije zbog bržeg upravljačkog mehanizma (2,71 okretaja od jednog do drugog kraja) pa je automobilom lakše manevrirati i ugodnije ga je voziti – osobito u gradu. Promjer kruga okretanja jest 10,6 m. Poboljšan je i rad mjenjača zbog primjene njihala i ugljičnih prstena sinkrona, što omogućuje brže i lakše promjene stupnjeva.

Izdašne dimenzije i prostranost

Novi Clio dug je 4,062 m i širok 1,731 m, a međuosovinski razmak je 2,589 m. Trag kotača proširen je za 34 do 36 mm u odnosu na Clio III, a težište je spušteno, što dodatno poboljšava ležanje na cesti. Prostrana kabina i mogućnost namještanja visine vozačeva sjedala u rasponu od 70 mm pokazuju koliko se pozornosti posvetilo udobnosti. Usto, upravljač se namješta po visini i dubini. Prtljaga se može smjestiti u prostrani prtljažnik obujma 300 dm3 (norma VDA), 12 dm3 veći nego u Cliju III.

Stotinjak kilograma manje

Novi je Clio stotinjak kilograma lakši od modela prethodne generacije zbog brojnih preinaka, među kojima su: • uporaba čelika vrlo visoke granice elastičnosti za gornji dio karoserije. • na nekim izvedbama stražnja podizna vrata su od termoplastike (polipropilen). Tako su ušteđena oko tri kilograma i smanjena potrošnja. • spremnik za gorivo smanjen je s 55 na 45 litara. Gubitak od deset litara neće utjecati na autonomiju zbog ostvarenih ušteda u potrošnji drugdje. • Ostali elementi kojima je smanjena masa (bez utjecanja na performanse) obuhvaćaju kotače, ispušni sustav, ovjes motora, graničnike vrata, poprečni element armaturne ploče, podvozje, kočni sustav, stabilizator (sad je šupalj), pogonska vratila, izolaciju armaturne ploče (tri sloja materijala) itd.

Razina kvaliteta ravna limuzinama

Clio od samih početaka ima sva obilježja većih automobila. Osim što je iznimno bogato opremljen, nudi izvrsna rješenja za aktivnu i pasivnu sigurnost. Pomno sklapan radi dugotrajne pouzdanosti: novi Clio oličenje je Renaultove kvalitete.

Najveća sigurnost već od osnovnog modela

Renault je pri konstrukciji novog Clija odlučio postići vrlo visoku razinu pasivne i aktivne zaštite. Danas se EuroNCAP-ove ocjene temelje na četiri kriterija: zaštiti odraslih osoba, djece i pješaka te sustavima za pomoć u vožnji, a ocjenjuju se osnovni modeli (tj. modeli najslabije opremljeni standardnom sigurnosnom opremom). Novi Clio prema novom je sustavu vrednovanja dobio najvećih pet zvjezdica.

Novi Clio: trojaka pasivna zaštita

Zaštita odraslih osoba: ojačana struktura, visoko učinkoviti prednji zračni jastuci, bočni zračni jastuci za zaštitu glave i prsnog koša, senzor pritiska za prepoznavanje udarca, sigurnosni pojasevi s predzatezačima i graničnicima zatezne sile (predzatezači samo na prednjim sjedalima), nasloni za glavu protiv trzajnih ozljeda, pregrada za prtljagu, sustav protiv podvlačenja tijela ispod pojasa (Fix4sure) na prednjim i stražnjim sjedalima. Zaštita djece: sustav Isofix za pričvršćivanje dječjeg sjedala u tri točke (na suvozačevu sjedalu i bočnim stražnjim sjedalima) i četiri homologirane točke za vezanje sigurnosnih pojaseva.

Zaštita pješaka: bila joj je posvećena osobita pozornost. Od samog je početka Clio konstruiran s nekoliko obilježja koja smanjuju opasnost od ozljede uslijed sudara, posebice nogu, bokova i glave. Donji dio odbojnika dovoljno je krut da spriječi savijanje u visini koljena, a istovremeno je gornji dio elastičan kako bi ublažio udarac u nogu. Poklopac motora i odbojnik konstruirani su tako da se smanji težina ozljeda bokova i glave, a donji dio vjetrobrana, prozori i armaturna ploča tako da se smanji mogućnost posjekotina pri udarcu u visini glave..

Šasija s dobrim odzivom za aktivnu sigurnost Novi Clio ne počiva na lovorikama pasivne zaštite, nego nudi i brojne prednosti u smislu upravljanja, prianjanja i kočenja, dijelom zahvaljujući većem međuosovinskom razmaku i proširenom tragu kotača.

Svi modeli serijski imaju: • elektronički nadzor stabilnosti - ESC (Electronic Stability Control) • sustav protiv blokiranja kotača (ABS) • sustav za pomoć pri naglom kočenju (AFU) Pomoć pri vožnji • vidni i zvučni podsjetnici na sigurnosni pojas (seat belt reminder - SBR) kod svih modela • regulator brzine s graničnikom kod svih modela • stražnja kamera i parkirni senzori daju vozaču pregled nad neposrednom okolinom

Oblikovan sa strašću, proizveden s tačnošću

Jedna od temeljnih Renaultovih snaga jest oblikovanje i proizvodnja malih automobila prihvatljive cijene i neupitne kvalitete kojima ne nedostaje ništa u usporedbi s većim i skupljim konkurentima. Novi Clio proizvodit će se u Flinsu (Francuska) i u Bursi (Turska) prema istim, visokim standardima proizvodnje i kvalitete, baš poput Clija RS koji će se proizvoditi u Dieppeu (Francuska).

Kvaliteta dizajna

Osim što nove modele stavlja na cestovne kušnje, Renault provodi i sveobuhvatna ispitivanja kako bi mogao zajamčiti dugotrajnu izdržljivost svih elemenata: udobnost sjedala, brtvi, ovjesa, zvučne izolacije, upijanja neravnina… Ti zahtjevni standardi znatno su iznad norme i čak nadilaze propisane minimume.

Primjerice, Renault ispituje svoja vozila u električnom polju jakosti od 100 V/m premda homologacija zahtijeva samo 30 V/m. Također se rabi i širi frekvencijski raspon nego što se to zahtijeva.

Drugi primjeri je klima-uređaj novog Clija, konstruiran za optimalan rad čak i pri ekstremnim vanjskim temperaturama od - 30° do + 55°C i pri vlažnosti od 5 % do 95 %. Jasno, multimedijski sustavi Renault R-Link i Media Nav najprije su morali proći zahtjevna ispitivanja interferencije i zračenja.

Tehnički centar u Aubevoyeu

U svom tehničkom centru u Normandiji, Renault može vjerno simulirati pojedinosti svih vrsta putova na svijetu (do u milimetar točno zahvaljujući laserskom skeniranju). Na stazama tehničkog centra u Aubevoyeu, 240 ispitivača izmjenjuje se tijekom 363 dana u godini, u tri smjene po osam sati, danju i noću i u svim vremenskim uvjetima, kako bi ispitali i poboljšali kvalitetu vozila.

Renault tome pristupa jako pomno jer želi ispitati automobile u što težim uslovima: prelaz reke, tuneli s prašinom, makadam, hladni, vrući, vlažni uslovi.

U tim uslovima, Renault procenjuje da jedan kilometar koji automobil prijeđe u rukama ispitivača po intenzitetu vredi kao tri kilometra u rukama kupca.

Legenda

Novi Clio nakupit će više od pet milijuna kilometara prije puštanja u prodaju, koliko iznosi 125 obilazaka Zemlje.

Kvaliteta proizvodnje

Željeni izgled novog Clija i zahtjev da se očuva Renaultov ugled mogli su znatno opteretiti Renaultov proizvodni lanac, no izazov je pretvoren u mogućnost da se učini velik iskorak u nadzoru kvalitete: • razmaci među spojevima smanjeni za 0,2 mm • uklanjanje nečistoća u boji (narančina kora) boljim nanošenjem boje i elektroforetskim zaštitnim tehnikama • dugovječan lak koji je dublji i deblji i stoga postojaniji • prvo uporaba crvenog laka (za crvenu boju Flamme nadahnutu konceptnim DeZirom) • robotizirano zavarivanje plazmom na krovu (jednostavniji i kvalitetniji postupak) • broj manjih pogrešaka na kraju proizvodnog lanca smanjen za tri puta što utječe na vidljivu kvalitetu

Renaultov proizvodni sustav (SPR) stvoren je kako bi proizvodni postupci grupacije postali najbolji na svijetu. SPR zahtijeva od tvoraca proizvoda i procesa, dobavljača, analitičara logistike i tvorničkih pogona ispunjenje određenih ciljeva i poštovanje određenih načela. Svaki sudionik pri konstrukciji i proizvodnji vozila mora poštovati propisi i proizvodne norme.

Četiri cilja SPR-a: • osigurati da kupac dobije kvalitetu koju očekuje • smanjiti ukupni trošak • proizvoditi prave proizvode u pravom trenutku • poštovati radnike i davati im odgovornost

Kako bi se ostvarili ti ciljevi, na isti se način radi u tvornicama u Flinsu i u Bursi, kao i u svim ostalim tvornicama grupacije Renault. Tako se želi standardizarati i unaprijediti radna mjesta kako bi se zajamčilo zadovoljstvo kupaca s obzirom na kvalitetu, cijenu i rokove.

Izobrazba i prilagodljivost proizvodnih ekipa najvažniji su element filozofije SPR-a. To znači da svaki radnik mora biti sposoban raditi na tri različita radna mjesta, a na svakom radnom mjestu moraju znati raditi tri različita radnika.

Strastan odgovor na zahteve tržišta

Budući da je prilagođen očekivanjima i potrebama na tržištu, novi Clio raspolaže snažnim adutima kako bi se hrabro suprotstavio izazovima koje može očekivati pri puštanju u prodaju u pedesetak država svijeta.

Klasa B - Teška tržišna kategorija

Na europskom tržištu, od 13,5 milijuna prodanih vozila u 2011., klasa B sudjelovala je s nešto manje od 4,2 milijuna vozila, što je 31 % tržišta osobnih automobila. Unutar tog poprilično stabilnog segmenta, koji drži 30 do 33 % tržišta od 2005., 75% svih prodanih automobila su hatchback izvedbe..

Među njima, europkim tržištem putničkih automobila prevladavaju modeli s pet vrata. U Francuskoj, 94 % Clija III prodanih u 2012. imalo je 5 vrata.

Kupci iz klase B i viših

Automobili iz klase B sve više postaju glavno vozilo kućanstva, drugim riječima “vozila za sve namjene“. Kupci očekuju da će u njemu pronaći sva obilježja automobila više klase. Analiza kupaca pokazala je kako 60% njih ponovno kupuje u toj klasi.

S druge strane, 40% su novi kupci. Oni kupuju vozilo prvi put ili prelaze iz niže (A) ili više klase (C). Danas većina dolazi iz klase C. Njihov je udjel porastao za 37% u 10 godina. Sve manje dolaze iz klase A.

Posebna pažnja posvećena troškovima proizvodnje

Možete proizvesti proizvod koji odgovara na očekivanja tržišta, no presudno je da automobil bude konkurentan s obzirom na troškove korištenja. Novi Clio ispunjava i taj zahtjev. S motorom Energy dCi 90 (83 g/km CO2), Clio se ističe kao vodeći na tržištu prema ukupnim troškovima uporabe.

Potrošnja / porezi

Cliovo tržišno vodstvo u potrošnji goriva i emisiji CO2 daje mu dvostruku prednost u smislu uštede na porezima i gorivu.

Održavanje

U okviru nove prakse održavanja, Renault uvodi godišnji redoviti servis s izmjenom ulja svake dvije godine (osim nekih država). Za Novi Clio uobičajeni je interval izmjene ulja 30 000 km ili dvije godine, a prvi servis planiran je nakon 30 000 km ili jedne godine. Izvan Europe, servisni intervali prilagođeni su stanju cestovne mreže i uvjetima uporabe.

Razvodni lanac motora TCe 90 i TCe 120 ne zahtijeva održavanje. Na drugim motorima novog Clija, remen se mijenja nakon 6 godina ili 150 000 km. Stražnji bubnjevi kočnica ne zahtijevaju servis prije 90 000 km.

Osiguranje

Novi Renault Clio ima konkurentan položaj u klasi. Točnije, napredak je ostvaren u pristupu mehaničkim i potrošnim dijelovima, skraćeno je trajanje servisa, a određeni se dijelovi lakše rastavljaju. Koliko je to bilo moguće, novi je Clio konstruiran tako da se u slučaju nesreće mora mijenjati samo minimalni broj dijelova.

Novi Clio, prvak u ukupnim troškovima uporabe s motorom Energy dCi 90 Emisija CO2 (g/km) 83 Ekološka subvencija (Francuska) -550 € Porez na službena vozila (godišnje) 166 € Potrošnja u mješovitoj vožnji (l/100km)* 3,2 Trošak goriva tijekom 3 godine 5760 € Troškovi uporabe** tijekom 3 godine 5708 € Mjesečni troškovi uporabe** 159 € * Homologirane vrijednosti potrošnje i emisije prema primijenjenim propisima. ** Uključuje porez, gorivo (36 mjeseci - 120 000 km – dizel po cijeni od 1,50 €/litra) PITANJA OSOBAMA ZASLUŽNIM ZA NOVI CLIO

Šta je poboljšano kod novog Clija u odnosu na Clio III?

Philippe Caillette, zamjenik voditelja projekta Novi Clio : Prije svega, dizajn: mnogo važnosti i truda dali smo dizajnu. Ukusi su različiti, ali smatramo da emocionalni i dinamični dizajn novog Clija donosi zaista nešto novo u klasu. Ispitivanja tržišta potiču nas da vjerujemo u sebe. Nadalje, vidljiva kvaliteta: od samog početka, dizajn novog Clija bio je pravi timski rad. No ostvarenje je bilo silan konstrukcijski i proizvodni izazov. Da bi se postigla željena kvaliteta, podigli smo ljestvicu u brojnim domenama. Približili smo spojeve na vratima, usvojili proces zavarivanja plazmom na krovu, poboljšali kvalitetu boja i lakova i trostruko smanjili broj manjih pogrešaka na kraju proizvodnog lanca … Istodobno, novi Clio ide i dalje u inovacijama: uvođenje većih inovacija poput sustava Renault R-Link donosi mnogo praktičnih i suvremenih prednosti. Zatim, postavili smo si cilj da budemo prvaci u maloj potrošnji goriva i emisiji CO2 na vodećim modelima. Naposljetku, okretnost: već je Clio III bio na dobroj razini, no novi Clio ide dalje zahvaljujući električnom servoupravljaču.

Kakav je napredak zabilježen u pogledu potrošnje i zaštite okoliša između Clija III i Clija IV?

Bernard Paintendre, zamjenik tehničkog direktora Cliove palete: Napredak ostvaren novim Cliom, opremljenim motorom Energy 1.5 dCi, iznosi otprilike 30% u području potrošnje goriva i emisije CO2 u odnosu na istu inačicu Clija III prilikom izlaska 2005. Pojednostavljeno, 60% uštede ostvareno je s motorom, 40% na ostatku vozila. Radili smo na smanjenju mase, poboljšanju aerodinamike, smanjenju trenja te obnavljanju energije pri kočenju. Ovo zadnje u uštedi sudjeluje s 18% i obuhvaća proizvodnju energije u fazi usporavanja, tj. kad motor ne troši gorivo. Osim što uvodimo suvremene tehnologije kad je to potrebno, neprestano radimo i na poboljšanju postojećih tehnologija. To radimo u malim koracima, u svakom području i kad god je moguće. Primjerice, poboljšali smo hlađenje međuhladnjaka turbopunjača radi veće učinkovitosti. Napredak nije uvijek spektakularan, ali često je vrlo koristan. Uspjeh se gradi postupno.

U trenutku puštanja u prodaju novi Clio ističe se kao najbolje vozilo s unutarnjim izgaranjem s obzirom na potrošnju goriva i emisiju CO2:3,2 l/100 km i 83 g CO2. Kako ste to postigli?

Jean-Pierre Rial, inženjer, konstrukcija motora: Renault želi nuditi vozila pristupačna za kupnju i uporabu koja najmanje utječu na okoliš. Kako bi se to postiglo, Renault je, s jedne strane, odlučio razvijati cijenom pristupačna električna vozila bez emisije plinova, a s druge uložiti veće napore u unapređenje svojih vozila s unutarnjim izgaranjem. Renault smatra da jedno ne ide i ne smije ići bez drugoga. Zato smo ponosni što smo s novim Cliom ostvarili rezultat od 3,2 litre na 100 km i emisije CO2 od 83 g/km u mješovitoj vožnji. Ne samo što to smješta tvrtku Renault na čelo svih proizvođača najekonomičnijih vozila na tržištu nego omogućuje novom Cliju da se suprotstavi mnogo složenijim i skupljim hibridnim vozilima. Uz uštede ostvarene primjenom novih tehnologija, usredotočili smo se i na usklađivanje svih elemenata automobila radi smanjenje potrošnje goriva. Primjerice, poboljšanje u izgaranju goriva omogućilo je povećanje okretnog momenta pa smo mogli razviti mjenjač s većim prijenosnim omjerima. To znači da smo cjelokupno smanjenje potrošnje ostvarili poboljšanjima motora, a ujedno vožnju učinili jednostavnijom. Takvim smo pristupom ukupno uštedjeli 30% nimalo ne narušivši već iznimna vozna svojstva. .

S novim je Cliom uveden TCe 90 – prvi Renaultov motor s trima cilindrima – sa samo 898 cm3 obujma. Koje su prednosti tog motora?

Jean-Pierre Rial: Smanjenje potrošnje iznosi više od 20% u usporedbi s prethodnim motorom TCe 100. Trocilindarski ustroj omogućuje smanjenje trenja i bolje punjenje cilindara preko rezonancije koju stvara. To nam je omogućilo da postavimo turbinu bliže ispušnim ventilima, čime se smanjuje put koji prelazi plin. Tako se obnavlja više energije. U pogledu performansi, više smo se posvetili okretnom momentu nego određenoj snazi. pa je 90 % okretnog momenta dostupno već pri 1650 o/min. Vozna su svojstva zato bolja u svakodnevnim rasponima okretaja. Obujam od 898 cm3 na prvi pogled čudi. No, kad ste za upravljačem, TCe 90 radi poput većeg motora. Tu je i dodatni adut: njegov zvuk. Pri ubrzanju, motor TCe 90 podsjeća na motor sa šest cilindara, dok pri ekonomičnoj vožnji, najviše se primjećuje odsutnost vibracija.

Posljednje 22 godine Renault Clio uvodi inovacije i približava ih širem krugu vozača. Po čemu je taj pristup bit Renaultove stručnosti?

Philippe Egermann, voditelj proizvoda, novi Clio: Taj pristup seže do samih početaka marke, još dok nisam bio tu da svjedočim o tome… Novi Clio nastavlja dugu tradiciju inovacija u svom segmentu. Otkad postoji, uvodio je važne inovacije u klasu B: električni podizači stakala, audiokomande pri upravljaču, zračni jastuci, vrhunske razine opreme Baccara pa Initiale. A da ne spominjemo ležanje na cesti koje je uvijek bilo izvrsno. Clio II bio je prvi automobil u klasi koji je od EuroNCAP-a dobio četiri zvjezdice, a Clio III prvi koje je dobio pet zvjezdica. Clio je, usto, jedini dvaput osvojio naslov automobila godine, a to nas je potaklo da ovaj put udvostručimo svoje napore u pogledu inovacija.

Što je bilo najvažnije kad je riječ o upravljanju?

Pascal Lier, inženjer za upravljanje: Kod novog Clija zapravo smo se fokusirali na usavršavanje šasije, koja je već bila poznata po stabilnosti i dinamičkim svojstvima. Baš kao pri oblikovanju, htjeli smo unijeti više osjećaja i povećati užitak u vožnji. Prije svega, radili smo na poboljšanju okretnosti pri malim brzinama, a da pritom ne ugrozimo izvrsnu stabilnost pri velikim brzinama. Kod novog Clija upravljanje je izravnije i osjetljivije nego na Cliju III. Brže odgovara na vozačeve pokrete, no i dalje je progresivan što vozaču ulijeva povjerenje. Tim rješenjem postiže se veća točnost i stabilnost na ravnom, kao i dobri odzivi u zavojima Novi Clio je siguran i daje vozaču mnoga upozorenja. Odgovori mu nikad nisu žestoki, osobito pri naglim ili pretjeranim ispravcima smjera. Uza sve to, jako je živahan i pruža istinski užitak u vožnji.

Što mislite da najviše pridonosi užitku vožnje u novom Renaultu Cliju? Pascal Lier: Naravno, radili smo na tome da svi ključni faktori koji utječu na iskustvo vožnje budu što usklađeniji. Primjerice, glatke promjene stupnjeva prati lakoća upravljanja svim drugim komandama, bilo da se radi o spojci ili kočnice, kako bi se poboljšao užitak vožnje u cjelini. Novi motori, pak, nikad nisu bili živahniji i energetski učinkovitiji. Da ne bismo pokvarili iznenađenje, samo ćemo reći da naš motor s tri cilindra Energy TCe 90 ujedinjuje sve svoje izvanredne kvalitete s posebno ugodnim zvučnim ugođajem. Premda su objektivna mjerila u područjima poput sigurnosti i potrošnje goriva Renaultu iznimno važna, nikad ne zaboravljamo užitak. Postići to u primjeru automobila u masovnoj proizvodnji, kao što je novi Clio, nesumnjivo je teže nego kod nekog elitnog vozila. No pruža mnogo više zadovoljstva. I mnogi od nas dijele to mišljenje.

foto © MOTO.RS

moto.rs
 
KOMENTARI POSETILACA
nikako
9990e tako blizu a tako daleko :((
hronolog
Ja neznam gde je autor teksta naučio da fotka, al ja sam se prilično pomučio da na nekoj slici nađem i vidim ceo automobil
hronolog
Ja neznam gde je autor teksta naučio da fotka, al ja sam se prilično pomučio da na nekoj slici nađem i vidim ceo automobil
- kliknite na ime osobe da odgovorite na njegov komentar
- postavite tekstualne komentare, dok će linkovi biti isto kao tekst
- nemojte koristiti pogrdne reči ili napadati druge